Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel Persbureau

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater


CONTENTS

· Acteur
· Maker 
· De Retro Vlogs
· Video’s
· Contact


AGENDA
7090
31 mei t/m 3 juni Brighton Fringe Festival 
13 oktober Orgelpark A’dam

De Retro Vlogs
19 T/M 21 juni Bellevue A’dam
18 t/m 22 juli De Parade Den Haag
4 t/m 12 aug De Parade Utrecht
17 t/m 23 aug De Parade A’dam
31 aug Wilhelmina Kamer Festival A’dam

Freddy the super teddy
25 & 26 aug Cirk! Aalst
8 sep Lemelerveld

BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.

︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home

DE RETRO VLOGS


Deze zomer staat de nieuwe voorstelling De Retro Vlogs van Bert Hana op Theaterfestival De Parade, Theater Bellevue en Wilhelmina Huiskamerfestival ︎